Trap bekleden met PVC

Trap bekleden met PVC

De trap is meestal een vergeten klus, maar met een beetje aandacht wordt uw trap een echte eyecatcher. U kunt kiezen uit diverse soorten trapbekleding en vooral met PVC. PVC is echter het meest geschikt voor de trap door zijn geluiddempende karakter. PVC heeft een stugger oppervlak ten opzichte van laminaat, waardoor de trap niet glad is. Ontdek ook de voordelen van PVC.


PVC en duurzaamheid

PVC of PolyVinylChloride is gemaakt van oersterk materiaal dat is opgebouwd uit vier samengeperste lagen. en is dus ideaal om uw trap te bekleden met PVC. De onderste basislaag(rug) bestaat uit een samenstelling van gerecycled PVC en ander restmateriaal of van zuiver PVC. Hoe zuiverder de PVC basislaag is des te duurder het product is. Na de basislaag komt de filmlaag en deze laag bepaalt de print, kleur en het patroon. De derde laag is een toplaag en heeft als functie het product slijtvast te maken. Als laatste krijgt de toplaag extra bescherming met een laag van PolyUrethaan, beter bekend als PU. PVC is door zijn technisch sterke samenstelling de meest duurzame bekleding voor de trap. PVC heeft door zijn beschermlagen een matte finish, maar is hierdoor het beste bestand tegen slijtage.


De stille trap

PVC trapbekleding is zeer geschikt voor gehorige woningen. Door uw trap te bekleden met PVC creëert u een geluidsisolerende effect. De trap op- of aflopen veroorzaakt veel gedreun en kan voor veel mensen een bron van ergernis zijn. Naast dat een met PVC beklede trap ontzettend mooi is, biedt PVC op de trap een perfecte demping van geluid. Hetgeen een hoop frustraties weg zou kunnen nemen bij uzelf of buren. PVC is makkelijk te bewerken en is daardoor geschikt voor elke trap. Trapdelen van PVC kunnen op maat gesneden worden, maar het is aan te raden om dit te laten doen door een specialist in trapbekleding. Met een professioneel bedrijf bent u gegarandeerd van een keurige afwerking. Veelvoorkomende geluidsproblemen worden met PVC snel opgelost. 's Nachts de trap af om naar het toilet te gaan? Uw gezin zal rustig door kunnen slapen met deze stille trap. Rennende kinderen op de trap? Met PVC op uw trap wordt dit geluid drastisch gedempt.


PVC trapbekleding en onderhoud

De trap bekleden met PVC is ontzettend onderhoudsvriendelijk en bestand tegen vocht. Met natte laarzen de trap op is geen enkel probleem, want PVC neemt geen vocht op. Tijdens de herfst- en wintermaanden krijgen uw inloop en traptreden heel wat te verduren. PVC is eenvoudig af te nemen met een doekje of dweil zonder dat de slijtlaag aangetast wordt. Doordat PVC vochtvrij is, is PVC ook vrij van schimmel en ideaal voor mensen die last hebben van allergie. Het is niet voor niets dat ziekenhuizen en praktijken, waar hygiëne een prioriteit is, altijd kiezen voor PVC. Door de ruime keuze in design kunt u uw trapbekleding volledig afstemmen op uw persoonlijke smaak. De matte afwerking van PVC zorgt voor extra grip bij het traplopen, zodat de kans op uitglijden aanzienlijk verkleind wordt. Door de dikte van PVC geeft dit materiaal warmte aan uw voeten en is het aangenaam om er overheen te lopen.


Design en trends

Wilt u ook uw trap bekleden met PVC, maar weet u niet waar u moet beginnen? U kunt beginnen met het bekijken van stalen. Laat u adviseren en inspireren door ervaren vakmensen die u kunnen helpen de juiste keuze te maken. U kunt namelijk kiezen voor een klassiek houtdesign, aangezien PVC niet te onderscheiden is van echte houten vloerdelen. De originele houtstructuur wordt in detail nagebootst en geeft een levensechte feel aan het design. De laatste jaren worden steeds meer mensen enthousiast door woonprogramma's en woonmagazines. Mensen willen vaker een statement maken met hun trap, want zo'n groot element in uw interieur mag opvallen. Klassiek, modern of rustiek, met PVC kunt u alle kanten op. Wilt u duurzaam investeren in uw woning? PVC gaat het langst mee vergeleken met andere trapbekleding. Ontdek uw mogelijkheden voor een stille, schone en vooral mooie trap.


Trap bekleden met pvc
Prijzen inclusief 21% BTW