• De betere vloerenzaak
  • Leggen in heel Nederland
    Vraag gratis staal of offerte
  • Niet vooraf betalen
    Geen aanbetaling nodig
  • Showroom met Quick-Step
    Parador, Meister, Balterio
Bel 038-7507650
Subscribe to RSS Feed

Trap bekleden

Wist u dat laminaat en PVC doorgetrokken kunnen worden op de trap?
De trap bekleden met PVC of laminaat maakt de hal tot een geheel en komt veel rustiger over. Het bekleden van een trap met laminaat of PVC kan in 1 dag.

Wanneer mensen een nieuw huis gaan inrichten komt hier natuurlijk veel bij kijken. Alles moet ingericht worden en er moeten ook nog eens belangrijke keuzes worden gemaakt. Een van die keuzes is bijvoorbeeld de manier hoe je van plan bent de trap te gaan bekleden. Dit kan namelijk op verschillende manieren. In dit artikel zullen verschillende manieren worden uitgelegd inclusief de voordelen en nadelen van de verschilende manieren.


Trap met laminaat

Een trap met laminaat leggen is tegenwoordig helemaal in. Dit heeft een aantal voordelen en nadelen. Allereerst zullen de voordelen worden besproken en daarna de nadelen.

Voordelen


Een voordeel van het leggen van laminaat is dat het relatief goedkoop is in vergelijking met andere mogelijkheden om je trap te bekleden. Laminaat is over het algemeen een van de goedkoopste producten om je huis mee in te richten. Bovendien is het handig om ook je trap met laminaat te bekleden als de vloer van je huis ook van laminaat is voorzien. Op die manier matcht het! Een ander voordeel van laminaat is dat het gemakkelijk schoon te maken is. Dus mocht je een kind hebben dat drinken meeneemt naar boven en dit per ongeluk morst, dan is er niets aan de hand. Het schoonmaken is namelijk een fluitje van een cent. Ook is er heel veel keus in het soort laminaat, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn en er altijd wel een laminaat is dat past bij je voorkeur. 

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook nadelen als het gaat om laminaat als bekleding van je trap. Enerzijds is het namelijk erg gehorig, want het remt het geluid niet. Zeker wanneer je slecht slaapt en je hebt mensen die vaak op en af lopen kan dit natuurlijk erg frustrerend zijn. Daarnaast kan laminaat ook erg glad zijn, zeker wanneer het net is schoongemaakt. Vooral voor mensen die slecht ter been zijn kan het daarom verstandig zijn om een andere soort bekleding te kiezen.


Trap met tapijt

Een trap met tapijt is een zeer populair alternatief voor een trap met laminaat. Maar wat zijn de voor- en nadelen van deze bekleding?

Voordelen

Zoals je wellicht wel kan raden is een trap met tapijt lekker warm aan je voeten! Zeker als je vaak op blote voeten door het huis loopt kan het aan te raden zijn om je trap met tapijt te bekleden. Een ander voordeel van tapijt is dat het een stuk minder gehorig is. Dit is zeker het geval als je gebruikmaakt van dik tapijt. Bovendien ziet tapijt er erg mooi uit en is het aan te raden om er gebruik van te maken in een huis met vloerbedekking. Op die manier valt alles in je huis namelijk mooi samen.

Nadelen

Een groot nadeel van tapijt is dat het een stuk duurder is dan een ander alternatief als laminaat. Dus voor mensen met een kleine portemonnee is het niet aan te raden. Dit is zeker het geval als je ook nog veel andere dingen in je huis moet inrichten. Mocht geld geen probleem zijn, dan is dit ook geen nadeel te noemen. Een ander nadeel is wel dat het snel smerig wordt en ook moeilijk is om schoon te krijgen. Zeker met jonge kinderen is het daarom niet altijd aan te raden om deze keuze te maken.


Bekleden met PVC

De voordelen van PVC

Het voordeel van PVC is dat het geluid ook wordt gedempt. Zelfs nog meer dan met tapijt, dus zeker wanneer je een hekel hebt aan het gedreun van een trap is het aan te raden om PVC te gebruiken. Ook is het veiliger aangezien PVC er voor zorgt dat een brand vertraagd wordt, dus ook dat is zeker een voordeel te noemen. Ook is het gemakkelijk te reinigen, maar zorgt het er toch voor dat het geluid dempt. Daarbij is het dus in principe de ultieme combinatie. Ook zorgt het ervoor dat vochtproblemen aanzienlijk worden gereduceerd.

De nadelen van PVC

PVC heeft eigenlijk meer voordelen dan nadelen, maar als je dan toch een nadeel zou moeten noemen is het wel de prijs. Die ligt aanzienlijk hoger dan bij het leggen van laminaat, of bij het leggen van tapijt, dus dat is wel iets waar rekening mee dient te worden gehouden.

Prijzen inclusief 21% BTW