Interfloor tapijt

Interfloor tapijt

Tapijt van Interfloor voor in de slaapkamer, woonkamer of op de trap. Voor licht -tot zwaar woongebruik geschikt, wij leggen gelijk met uw laminaat of pvc-vloer. Polypropyleen of polyamide, kortpolig, hoogpolig of met lus, alles is mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden en vraag vrijblijvend stalen en offerte aan. Ook kunnen wij uw trap bekleden met tapijt.
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Interfloor tapijt

Als je een nieuwe vloer wilt laten leggen dan heb je ongelofelijk veel keuze uit verschillende soorten vloeren. Er wordt tegenwoordig veel gekozen voor gladde vloeren omdat deze vloeren erg gemakkelijk te onderhouden zijn. Denk bijvoorbeeld aan een gietvloer, laminaat of vinyl. Het nadeel van deze vloeren is dat ze vaak kaal zijn en niet altijd even warm om over te lopen. Er wordt dan vaak toch nog een vloerkleed gekocht om een warmere uitstraling te krijgen. 

Toch kun je de gehele woonkamer deze warme uitstraling geven met tapijt. Tapijt blijft een mateloos populaire vloerbedekking waarmee je een warme en gezellige sfeer verkrijgt en lekker zacht is om over te lopen. Met de huidige technieken is het mogelijk om zeer duurzame en goede kwaliteit tapijten te produceren die niet onderdoen voor bijvoorbeeld een laminaat- of vinylvloer. Ook betreffende het design van tapijt is vrijwel alles mogelijk. 

Welk soort tapijt?

Als je voor tapijt hebt gekozen, dan moet je nagaan wat voor soort tapijt je wilt. Zo moet je kiezen of je een hoogpolig tapijt heel mooi vindt of dat je toch liever voor het gemak gaat van een laagpolig tapijt. De polen in een tapijt zijn de opstaande draadjes uit het tapijt. Bij hoogpolig tapijt zijn dit lange draadjes. Dit zorgt voor een heel warm en lekker zacht tapijt. Een nadeel van hoogpolig kan zijn dat meubels niet gemakkelijk te verschuiven zijn. Ook kan het reinigen van een hoogpolig tapijt lastiger zijn. Laagpolig tapijt daarentegen bestaat uit hele korte polen. Een laagpolig tapijt is meer minimalistisch, maar je voegt toch wat warmte toe aan je ruimte. Het gebruiksgemak bij een laagpolig tapijt is wat hoger, omdat meubels gemakkelijk verschoven kunnen worden en het tapijt is gemakkelijker te reinigen. Een andere keuze die je bij tapijt moet maken is uit wat voor soort materiaal het tapijt moet bestaan. Veel gebruikte materiaalsoorten zijn bijvoorbeeld polyamide en polypropyleen. Maar wat houdt dit materiaal in en wat zijn de verschillen? 

Polyamide

Polyamide zal niet iedereen direct wat zeggen. Wel de andere naam die voor polyamide veel gebruikt wordt: nylon. Dit materiaal is niet alleen populair om in tapijt te gebruiken, ook in de modewereld is nylon uitermate populair. Polyamide is een synthetische vezel op basis van aardolie. Dit wordt gesmolten, waarna er dunne draden ontstaan die gesponnen worden. Het is een veerkrachtig en duurzaam materiaal, wat ook geverfd kan worden, waardoor polyamide tapijten zeer kleurrijk kunnen zijn. Polyamide houdt de verf ook lang vast, waardoor het tapijt niet snel zal verkleuren. 

Polypropyleen

Polypropyleen is een vorm van kunststof dat voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden. Voor tapijt wordt er garen van gemaakt en tot tapijt gesponnen. Polypropyleen heeft enkele zeer gunstige eigenschappen. De kleur wordt namelijk tijdens het productieproces al toegevoegd, waardoor het tapijt zeer kleurvast wordt. Daarnaast is het tapijt vlekbestendig en kan het zelfs schoongemaakt worden met een schoonmaakmiddel waarin bleek is verwerkt. Een tapijt van polypropyleen is één van de meest duurzame synthetische tapijten. 

Een Interfloor tapijt

Wil je een mooi en kwaliteitsvol tapijt, ga dan voor een Interfloor tapijt. Je kiest bij Interfloor een tapijt die geheel aan jouw eisen en toepassingen voldoet. Zo kies je heel gemakkelijk de toepassing uit. Komt het tapijt te liggen in een ruimte voor licht tot normaal woongebruik, of zoek je juist een tapijt voor intensief projectgebruik of zelfs industrieel gebruik? Waarvoor het tapijt ook gebruikt wordt, bij Interfloor kun je het perfecte tapijt vinden en ook nog in talloze kleuren. Naast Interfloor tapijt kun je bij Interfloor ook terecht voor een uitgebreide collectie vinyl.

 

Prijzen inclusief 21% BTW