pvc visgraat vloer

pvc visgraat vloer

PVC vloeren visgraat

pvc visgraat vloer

Een van de nieuwste trends in pvc vloeren is het visgraatpatroon. Helemaal nieuw is dat natuurlijk niet want vroeger zagen we deze manier van leggen al voorbijkomen. Meestal werd dit gedaan met houten vloeren, een kostbare aangelegenheid omdat de vloer ook alleen door een vakman kon worden gelegd. Daarbij hangt er aan echt hout ook een flink prijskaartje en is het lang niet zo onderhoudsvriendelijk dan bijvoorbeeld een pvc visgraat vloer. Daarom is het ook geweldig dat men tegenwoordig ook kan kiezen voor een pvc visgraat vloer. PVC visgraat vloer heeft een luxe uitstraling, helemaal met band en bies. Topmerken met visgraat pvc kunt u hier vinden.
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 15

Pagina
per pagina
 1. Gelasta City Visgraat - Plak PVC Dryback
  38,95 per m2
  Tot 15% extra korting op deze vloer
  Vraag gratis staal of offerte!
 2. Vivafloors Visgraat Plak PVC
  39,55 per m2
  Tot 10% extra korting op deze vloer
  Vraag gratis staal of offerte!
 3. Belakos Rustico Visgraat - Plak PVC
  € 39,00
  10% voordeel
  30,95 per m2
 4. Hebeta Charente Visgraat - Plak PVC Dryback
  39,95 per m2
  Tot 10% extra korting op deze vloer
  Vraag gratis staal of offerte!
 5. Hebeta Charente Visgraat XL - Plak PVC Dyback
  39,95 per m2
  Tot 10% extra korting op deze vloer
  Vraag gratis staal of offerte!
 6. Bodiax BP380 Aringa Visgraat - Plak PVC Dryback
  35,05 per m2
  Tot 10% extra korting op deze vloer
  Vraag gratis staal of offerte!
 7. Belakos Palazzo Visgraat XL - Plak PVC
  36,95 per m2
 8. Hamat Identity Pure Visgraat 904 - Plak PVC Dryback
  34,95 per m2
  Tot 10% extra korting op deze vloer
  Vraag gratis staal of offerte!
 9. Douwes Dekker Ambitieus Trendy Visgraat - Plak PVC Dryback
  42,68 per m2
  Tot 10% extra korting op deze vloer
  Vraag gratis staal of offerte!
 10. Belakos Attico Visgraat XL - Plak PVC
  36,95 per m2
 11. Plak PVC Visgraat Outlet
  22,50 per m2
  Outlet Plak PVC Visgraat OP=OP
  Vraag gratis een offerte aan!
 12. Hamat 908 Authentic visgraat pvc dryback
  34,95 per m2
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 15

Pagina
per pagina

Een visgraat pvc vloer met een eigenzinnig karakter

Een pvc visgraat vloer geeft iedere kamer een luxe uitstraling en het zorgt ook dat de ruimte een stuk groter lijkt. Vroeger werd deze manier van leggen voornamelijk gedaan in paleizen, dure villa’s of statige herenhuizen. Dit waren vaak al kasten van huizen en met het visgraatpatroon leken ze nog groter. Het benadrukte ook de luxe die ze wilden uitstralen. Tegenwoordig zijn dit niet meer de belangrijkste factoren waarom een visgraat vloer zo trendy is. Natuurlijk vindt iedereen het fijn als de ruimte groter lijkt, maar het is vooral ook de uitstraling die de vloer heeft. De vloer heeft een eigenzinnig karakter en straalt ook warmte en gezelligheid uit. Daarbij kan een dergelijke vloer uitstekend gecombineerd worden met de verschillende interieur stijlen en toegepast worden in iedere ruimte.

Wat is nu eigenlijk precies een visgraat pvc?

Een visgraat pvc-vloer is een vloer van pvc die in een visgraatpatroon is gelegd. Normaal gesproken is het leggen van een visgraatpatroon zeer intensief en werd het alleen gedaan met echt hout waardoor het alleen voor de rijken was weggelegd. De houten planken moesten allemaal in dezelfde lengte worden gezaagd en dan in een visgraatpatroon worden verlijmd. Met een pvc visgraat vloer hoeft dit niet meer, de speciale delen zijn al geschikt voor een visgraatpatroon. Het mooie is dat sommige pvc visgraat soorten bijna niet van echt hout te onderscheiden zijn waardoor je wel de sfeer creëert van een houten visgraat vloer, maar alle voordelen behoudt van een visgraat pvc-vloer. De moderne technieken zorgen dat de vloer duurzaam is, maar ook dat hij eenvoudiger te plaatsen is. Toch is het soms nog steeds verstandiger om dit door een vakman te laten doen.

Een ruime keuze

PVC visgraat vloeren zijn er in verschillende maten, kleuren, dessins, merken en slijtlagen. Eigenlijk kan iedere lijm pvc-vloer in een visgraat gelegd worden, alleen sommige stroken zijn er echt te groot voor. Er zijn een aantal merken die pvc-vloeren hebben die uitstekend geschikt zijn voor de visgraat, zoals de merken Belakos visgraat, Hamat en VIVA floors. Zij hebben onder andere de reguliere visgraat plank formaten, waardoor echt de look ontstaat van een visgraatvloer. De pvc visgaat vloeren kunnen eventueel ook met een bies gelegd worden voor de klassieke en authentieke houten visgraat look én de voordelen van pvc.

Voordelen van een pvc visgraat vloer

Met een pvc visgraatvloer kan men rekenen op een duurzame vloer. Deze visgraat vloer kan namelijk wel tegen een stootje. Een pvc-vloer in visgraat is nu eenmaal nog net even iets sterker dan hout, laminaat of vinyl, hoewel dit ook al sterke vloeren zijn. Een pvc-vloer is ook onderhoudsvriendelijk. Door het gladde oppervlak zal er weinig vuil en stof aan de vloer hechten, maar hij is ook goed schoon te maken. De vloer is tevens geluiddempend en laat warmte door, eigenschappen die beide voor extra wooncomfort zorgen. De visgraat pvc vloer kan ook gebruikt worden bij vloerverwarming en in de vochtige ruimtes. Plakplinten zijn niet noodzakelijk en de vloer is ook eenvoudig te vervangen. Bekijk de prijs van een visgraat pvc vloer inclusief leggen

Voor iedere stijl

Een pvc visgraatvloer past bij iedere stijl. Juist door de ruime keuze aan kleuren en dessins kan hij een waardevolle toevoeging zijn bij een modern interieur. De warme uitstraling van een landelijke inrichting wordt alleen maar versterkt door het visgraatmotief. Een fraaie combinatie die misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie lijkt, is de visgraat pvc vloer in een industriële ruimte. Toch is dit zeker een aanrader. De visgraat vloer geeft de ruimte een eigenzinnig karakter en benadrukt nog eens extra de ruimtelijke uitstraling die het industriële interieur vaak al heeft.

Waar moet je rekening mee houden bij het zelf leggen van een visgraat pvc-vloer?

Als je besluit om de pvc visgraat vloer toch zelf te leggen. Moeten de stroken gelegd worden in een hoek van 90 graden. De randen kunnen eventueel afgewerkt worden met een rechte strook en een biesje. Bij het bestellen van het pvc-materiaal moet wel rekening gehouden worden met een snijverlies van circa 10%. Gebruik altijd pvc geschikte lijm, natuurlijk kunnen wij deze lijm ook leveren. Het pvc snijden kan met een Stanleymes en als er lastige hoekjes zijn, laat het pvc zich snijden als boter als het even voorverwarmd is met een verfbrander.

 

Wist u dat er ook visgraat laminaat is?

Prijzen inclusief 21% BTW