Concrete tegel

Concrete tegel

Tegel beton-look PVC vloeren Hamat Identity 903 Concrete serie

Naast de Identity pvc-vloeren van Hamat die bijna niet van echte houten vloeren te onderscheiden zijn, heeft de Identity collectie ook de 903 Concrete serie. Deze pvc-tegel heeft de uitstraling van beton maar de voordelen van pvc-vloeren. De Hamat Identity concrete is er in twee uitvoeringen, een lichte en een donkere versie. Deze vloer is uitstekend te combineren met verschillende stijlen zoals bijvoorbeeld een industrieel interieur en past in iedere ruimte en bij elke leefstijl. De beton-look pvcvloer mag dan misschien een koele uitstraling hebben, dat is hij zeker niet. In de pvc-uitvoering heeft deze vloer ondanks zijn natuurgetrouwheid een warm karakter.Tegel Beton-look pvc vloeren van Hamat 903 Concrete serie
De 903 Concrete serie heeft twee verschillende kleurstellingen, beide bijna niet van echt beton te onderscheiden. De embossing is Coral en de slijtlaag is 0,55 mm. De afmeting van een vloerdeel is 60,96 x 60,96 cm met een dikte van 2,5 mm. De vloer heeft aan vier zijdes een V-groef.

Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
  1. Hamat 903 Concrete
    31,95 per m2
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina

Hamat Identity concrete tegel beton-look pvc

Hamat ontwikkelt en produceert al ruim 20 jaar vloeren en zij hebben inmiddels een uitstekende reputatie opgebouwd. De innovatieve productieprocessen hebben gezorgd dat hun pvc-vloeren tot het hoogste niveau behoren. Dat zie je ook gelijk terug in de Hamat Identity vloeren. Realistische vloeren die ook nog eens een uitstekende kwaliteit hebben en de uitvoeringen zijn volledig afgestemd op de huidige trends. Toch heeft de Identity vloer ook een eigen karakter en kan daarom ook als tijdloos bestempeld worden. Een eigen identiteit die voor sfeer en warmte in de ruimte zorgt.

De eigenschappen van de Identity 903 Concrete vloer

Deze trendy vloer heeft vloertegels in plaats van vloerdelen. De afmeting van deze pvc vloer tegel betonlook is 60,96 x 60,96 centimeter. De dikte van de tegel is 2,5 millimeter en de slijtlaag is 0,55 millimeter. Ook heeft hij op vier zijdes de V-groef. De embossing van de Concrete vloer is Coral. Alle pvc-vloeren uit de Identity collectie zijn: duurzaam, slijtvast, geschikt voor vloerverwarming, onderhoudsvriendelijk, natuurgetrouw en hebben de brandklasse Bfl -S1. Al het Identity pvc heeft ook een Dry-back en moet volledig verlijmd worden.

Wat is eigenlijk precies een pvc-vloer?

Een pvc-vloer bestaat uit tegels of stroken die opgebouwd zijn uit meerdere lagen. Juist doordat het meerdere lagen zijn is de vloer oersterk en slijtvast. Pvc-vloeren kunnen ontwikkeld worden in verschillende uitvoeringen en de Hamat Identity vloeren zijn erg natuurgetrouw. Daarnaast zijn de Identity vloeren van een uitstekende kwaliteit en geluiddempend. Maar deze Identity vloeren hebben nog veel meer positieve eigenschappen, ze zijn namelijk UV- en waterbestendig, onderhoudsvriendelijk, antislip, streep- en vlekbestendig, brandwerend, milieuvriendelijk en zeer duurzaam. Allemaal eigenschappen die zorgen dat er steeds meer mensen voor deze pvc-vloeren kiezen.

De lagen van de Identity pvc-vloer

De Identity pvc-vloer bestaat zoals gezegd uit verschillende lagen. Juist deze combinatie maakt de vloer zo sterk. De bovenste laag is een matte PU-coating met daaronder een sterke slijtlaag van transparante pvc. Daaronder komt pas de laag met de dessinprint. Hieronder komt weer een tussenlaag van Virging PVC en de onderste laag is een rug van een hoogwaardige en stabiele pvc.

Vriendelijk in onderhoud

Ook de Concrete pvc vloer tegel betonlook moet op een vlakke ondergrond gelegd worden met de speciale pvc-lijm. Zodra de vloer ligt, zie je wat het karakter van deze vloer met je ruimte doet. Het maakt niet uit bij welke stijl deze vloer geplaatst wordt, de uitstraling van de vloer voegt altijd iets extra’s toe. Natuurlijk wil je de vloer graag mooi houden. Af en toe stofzuigen of een vochtige dweil is hiervoor voldoende. Ook als er een glas met limonade omvalt hoef je jezelf niet gelijk zorgen te maken om je vloer. Natuurlijk kun je het beter wel altijd gelijk opruimen. Feestje gehad en is de vloer echt vies geworden? Schrob hem dan schoon en dweil hem na met schoon water. Je kunt hierbij de speciale pvc-onderhoudsmiddelen gebruiken. Hij ziet er al snel weer uit alsof er nooit een feestje is geweest.

De Concrete pvc vloer tegel betonlook versus een echte betonvloer

Natuurlijk kun je ook voor een echte betonvloer kiezen, maar hier zitten wel een aantal nadelen aan die je met de Concrete betonlook vloer niet hebt. Zo hoef je de pvc-vloer niet na te behandelen met bijenwas of lijnolie en je loopt ook niet het risico dat er met de tijd kleine of grote scheurtjes ontstaan. Echt beton zal nooit 100% vlak zijn en soms heb je hier en daar ook schotelvorming. Met een Hamat Identity Concrete vloer heb je wel de lusten van het beton maar niet de lasten. En ook deze pvc vloer tegel betonlook is een uitstekende match bij een industriële look.


Prijzen inclusief 21% BTW