wat zijn klik pvc tegels?


Klik PVC tegels zijn in feite tegels die uit PVC bestaan en in elkaar geklikt worden om samen één vloer te vormen. Dit is meteen het grootste verschil met plak PVC vloeren, waarbij het gaat om dunne stroken die verlijmd worden.

Een ander belangrijk verschil met plak PVC vloeren is dat deze laatste eerst geëgaliseerd moeten worden om tot een mooi en duurzaam resultaat te komen. Dit vraagt natuurlijk heel wat extra werk, wat verklaart dat steeds meer mensen voor een klik PVC vloer kiezen.

De vele voordelen van klik PVC tegels


Wat zijn de belangrijkste voordelen van klik PVC tegels? Hieronder krijg je een duidelijk overzicht:

1. Klik PVC tegels zijn gemakkelijk te leggen


Ten eerste, en dit voordeel werd al eens aangehaald, zijn klik PVC tegels erg eenvoudig te plaatsen. Je zet ze namelijk gewoon als een soort van puzzel in elkaar, afhankelijk van de beschikbare oppervlakte, je voorkeur en meer.

Dit voordeel brengt ook met zich mee dat je een dergelijk vloer heel gemakkelijk goedkoop kunt leggen, zelfs zonder de hulp van een professional. En dat is natuurlijk mooi meegenomen.

2. Veel klik PVC vloeren zijn helemaal compleet, inclusief ondervloer


Daarbij beschikken de meeste nieuwe klik PVC vloeren al over een geïmplementeerde ondervloer, die uit rubber of kurk bestaat. Dit betekent dat je géén extra ondervloer moet aankopen: je legt de vloer immers gewoon op het kale beton van de ruwbouw van de woning zelf. Een bijkomend voordeel is dat de vloer in kwestie meteen voldoet aan de 10 dB geluidsoverlast-reglementering die van toepassing is bij onder andere appartementen!

3. Klik PVC tegels zijn in verschillende situaties toepasbaar


Aansluitend daarop is het zo dat dergelijke klik PVC tegels in tal van situaties een oplossing zijn. In veel appartementen is volgens de richtlijnen van de VVE bijvoorbeeld geen vaste vloer toegelaten (zoals een plak PVC 'dryback' vloer). In dat geval zijn klik PVC tegels zeker een volwaardig alternatief.

Kies voor klik PVC tegels als basis voor je interieur


Overtuigd van de voordelen van klik PVC tegels? Ontdek dan snel de vele mogelijkheden voor jouw woonstijl, budget en beschikbare oppervlakte en geniet van een vloer die écht bijdraagt aan je wooncomfort!