Wat is een dryback PVC vloer?

Een dryback PVC vloer is een vloer met verschillende PVC stroken, die je moet verlijmen. Plak- of dryback pvc zijn hetzelfde. In die zin is zo'n vloer anders qua opbouw en structuur dan een klik PVC vloer, waarbij je de verschillende tegels of stroken in elkaar moet klikken.

Een dryback PVC vloer vereist daarbij wat extra werk, doordat je de vloer voor plaatsing eerst moet egaliseren. Dit is bij een klik PVC vloer dan weer niet het geval. Aan de andere kant geniet je bij zo'n vloer wél van een aantal interessante voordelen, zoals je hieronder leest!

Dit is waarom je voor een dryback PVC vloer moet kiezen


Als je op zoek bent naar een PVC vloer die op het vlak van stijl, formaat en vorm perfect bij je interieur past, dan doe je met een dryback vloer zeker een slimme zet. Zo'n pvc vloer is immers verkrijgbaar in zowel visgraat stroken als gewone tegels en rechte planken. Dit geeft je natuurlijk heel wat flexibiliteit bij zowel het ontwerpen van je woning als de plaatsing van de vloer zelf, rekening houdende met eventuele obstakels en je beschikbare ruimte.

Daarbij geniet je dankzij een dryback vloer ook van een beter wooncomfort aangezien deze vloeren minder geluid maken wanneer je er overheen loopt. Dit is te danken aan het feit dat de dunne pvc stroken direct op de vloer verlijmt zijn.

Een laatste belangrijke voordeel van een dryback PVC vloer is dat je een veel hoger en optimaal rendement hebt als je ook kiest in combinatie met vloerverwarming. Waarom? Omdat de vloer dunner is en beter isoleert, waardoor er minder van de geproduceerde warmte verloren gaat. Dit betekent dat je op het einde van de maand ook een stuk minder betaalt voor verwarming, terwijl je toch van een optimaal comfort geniet.

Overtuigd van een dryback PVC vloer? Vertrouw op het aanbod van een speciaalzaak!


Dryback PVC vloeren hebben duidelijk heel wat in petto als het gaat om wooncomfort, duurzaamheid en uitstraling. Vergelijke hoogwaardige PVC vloeren bij gespecialiseerde aanbieders om zeker een goede aankoop te doen!