De uitstraling van je interieur is van verschillende zaken afhankelijk en niet het minst van de eettafel en eetkamerstoelen die je kiest. Het is niet voor niets dat deze meubelstukken het centrum vormen van de leefruimte. Je komt er samen met het gezin, vrienden en familie of feestdagen of doordeweekse dagen. Zonder eetruimte is je woning kortom niet compleet.


De juiste meubelstukken vinden is echter niet altijd eenvoudig, vooral als je beseft dat er tegenwoordig tal van mogelijkheden bestaan. Wil je de zoektocht naar een mooie, stijlvolle en duurzame eettafel en eetkamerstoelen eenvoudiger maken? Dan kunnen onderstaande tips je vast en zeker helpen.

eetkamertafel kopen

Hierop moet je letten bij de zoektocht naar een nieuwe eettafel en eetstoelen

Gewoon op je gevoel een meubelwinkel binnenstappen en je gaat zomaar een eetkamertafel kopen of eetkamerstoelen uitzoeken , dat lijkt misschien gemakkelijk. Toch is het belangrijk dat je deze beslissing niet zomaar maakt en eerst wat onderzoek doet naar de mogelijkheden.

Natuurlijk is het vooral van belang dat je eetkamerstoelen en een eetkamertafel koopt waar je je goed bij voelt. Aan de andere kant kan het nooit kwaad om wat inspiratie op te doen. Waar let je nu best op bij de aankoop van een moderne eettafel en bijpassende eetstoelen?

 1. De vorm en het design van de eettafel

  De basis van je eetkamer is de eettafel zelf en geloof het of niet: de vorm van dit meubelstuk is erg belangrijk. Bij een speciaalzaak vind je tal van mogelijkheden. Van ronde tafels met een gezellige indruk tot vierkante modellen die iets klassieker ogen en zelfs ovale eettafels waarmee je in een keer een moderne of experimentele look teweegbrengt. Alles kan en dat geeft je als koper heel wat vrijheid.

  Let bij de keuze voor een vorm niet enkel op wat het oog mooi vindt, maar ook op praktische zaken. Een vierkante tafel is bijvoorbeeld perfect als je zo veel mogelijk ruimte wilt besparen. Met een ronde eettafel creëer je dan weer een iets gezelligere en huiselijkere sfeer.
 2. Moderne meubelen voor een strakke look

  Steeds meer mensen kiezen voor een moderne inrichting in hun woning en dat is niet verwonderlijk. Met het brede aanbod aan moderne en strakke design meubelen kan je tegenwoordig een prachtig geheel creëren in huis. Het voordeel is daarbij dat je heel wat complete sets of collecties met zowel eettafels als eetstoelen vindt, waardoor je in één keer een complete en uniforme look verkrijgt.

  Wat dacht je bijvoorbeeld van een vierkante, strakke eettafel met een donkerkleurige, metallic basis en een houten blad? Dergelijke meubels komen vaak met een 6-delige of 8-delige set eetstoelen, die er dankzij de combinatie van een golvende ruggensteun en een simplistisch ontwerp perfect bij aansluiten.

  Modern wil al lang niet meer zeggen saai of extravagant: er zijn méér dan genoeg mogelijkheden om ook een strak interieur een gezellige ondertoon te geven, met de juiste eettafel en eetstoelen.
 3. Kies het juiste materiaal

  Nog een belangrijke factor als je de beste moderne eettafel of moderne eetstoelen zoekt? Het materiaal waaruit deze bestaan. Bij modern denken de meeste mensen aan metaal of aluminium, maar je hoeft je écht niet tot die twee te beperken. Tegenwoordig vind je bij een speciaalzaak of online ook heel wat moderne eettafels en stoelen die afgewerkt zijn met een houten blad of houten accenten.

  Bij eetkamerstoelen en een eettafel kopen is het van belang dat je rekening houdt met het karakter van de verschillende materialen. Hout oogt bijvoorbeeld een stukje gezelliger en warmer, maar vereist doorgaans wat meer onderhoud dan bijvoorbeeld een glazen eettafel of een metalen model.

  Kies daarbij ook het materiaal voor je nieuwe eettafel of eetkamerstoelen op basis van je budget. Bepaalde materiaalsoorten, zoals tafels met een houten blad, kosten vaak een stukje meer dan andere. Dit is lang niet altijd zo, maar het kan wel!

Waarom kiezen voor kwaliteit als je eetkamerstoelen en een eettafel koopt?

Een eettafel en eetkamerstoelen bestellen kan tegenwoordig online, maar misschien maak je je dan meer zorgen over de kwaliteit van je nieuwe meubilair. Het is hoe dan ook aangeraden om wat meer te betalen voor meubelstukken die langer meegaan en effectief aan de uitstraling van je interieur bijdragen. Dat is immers nog altijd beter dan om de zoveel jaar nieuwe een nieuwe eettafel en eetkamerstoelen moeten bestellen omdat je oude vroegtijdig aftakelen.

Wil je zeker zijn van kwaliteit? Zoek dan je nieuwe meubilair bij een erkende online meubelwinkel. Zo krijg je niet enkel waarde voor je geld, maar kan je ook nog eens rekenen op de beste service. Twee voordelen die je bij de zoektocht naar nieuw eetkamermeubilair niet mag onderschatten!