Oktober woonmaand

Oktober woonmaand

 

De Woonmaand Oktober

Oktober wordt al heel lang als de Woonmaand van Nederland gezien. Deze maand staat in het teken van het interieur. In Oktober Woonmaand presenteren de winkels vaak hun nieuwe collectie en daarom is het dé maand om inspiratie op te doen en vaak het juiste moment uw slag te slaan. Daarbij is Oktober Woonmaand ook een maand waarin veel interieurzaken met leuke aanbiedingen komen. Een prima maand dus om je woning een nieuwe look te geven.

Ook vanwege de nieuwe collecties hebben veel woonwinkels en vloerenwinkels opruiming en sale. Daarom is deze Woonmaand Oktober vaak dé ideale maand op goedkoop een nieuwe vloer of meubels aan te schaffen.


Laminaat All-In heeft bijvoorbeeld als actie:
Belakos PVC Rustico Visgraat voor € 26,95

 Wonen en interieur

Waarom Woonmaand Oktober

De Woonmaand in oktober is een uitstekende, maar ook een doordachte keuze. Allereerst hebben we dan net een zomer achter de rug waarin we ook veel tijd in de buitenlucht door hebben gebracht. We zijn op vakantie geweest, we hebben genoten van zomerse uitstapjes en nu de dagen weer korter en kouder worden, is het ook weer tijd om de woning weer wat knusser en sfeervoller te maken. Daarbij hebben de interieurzaken in het voorjaar vaak internationale beurzen bezocht en hier weer prachtige nieuwe collecties ontdekt en besteld. Zo is er bijvoorbeeld de internationale woonbeurs in Milaan, waar talloze bedrijven hun nieuwe collecties presenteren en die door detaillisten vanuit de hele wereld worden bezocht. Nieuwe producten die hier zijn besteld, staan rond Oktober voor het eerst in de showroom.

 Visgraat vloeren in de Oktober woonmaand

Een nieuwe vloer

Natuurlijk kun je niet ieder jaar alles veranderen en dat hoeft ook niet. Soms kunnen een paar kleine dingen al voor een hele andere uitstraling zorgen. Maar ook grote dingen veranderen is natuurlijk leuk. Als je bijvoorbeeld een nieuwe pvc vloer gaat kiezen, zorg dan dat de vloer een aantal jaren mee gaat. Niet alleen wat betreft duurzaamheid, maar ook wat betreft uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een pvc vloer. Deze vloeren zijn bijna niet te onderscheiden van echt hout of beton, maar hebben wel de gemakken van de pvc-eigenschappen. Net zoals bij een laminaat vloer is er bij de pvc-vloeren een enorm aanbod als het gaat om kleuren, uitvoering of stijlen. Van een luxe ‘houten’ visgraat laminaat tot aan een stoere betonlook tegel. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op. Bekijk de Oktober woonmaand aanbiedingen.

 pvc vloeren bij Laminaat-all-in Hasselt

Een vloer als eyecatcher of als rustige basis

Als je een nieuwe vloer nodig hebt, zijn er verschillende opties. Je kunt van de vloer een echte eyecatcher maken, maar je kunt ook kiezen voor een rustige en neutrale vloer. Ook hier heb je bij de pvc-vloeren en de laminaatvloeren weer ontzettend veel mogelijkheden in. Voor het woonjaar 2019/2020 was duurzaamheid de trend, een uitstekend thema voor dit soort vloeren. De nieuwe trend wordt in woonmaand oktober 2020 bekend gemaakt, maar duurzaamheid blijft altijd goed. En dat deze vloeren duurzaam zijn, dat is echt een feit. Wat de verfkleuren betreft wordt er altijd een tint van het jaar gekozen. Ook hiermee zit je met goed met de pvc- en laminaat vloeren. De fabrikanten blijven de trends nauwgezet volgen, waardoor je altijd een passende vloer kunt kiezen. Of je nu gaat voor een echte klassieker of een trendy uitvoering, voor iedere stijl is wel een aansluitende vloerdessin te kiezen.

 Keuken trends

Inspiratie opdoen

De woontrends vertonen ieder jaar weer een lichte verschuiving. Soms haal je de natuur wat meer naar binnen, andermaal ligt de focus op ruimte en rust. De interieurzaken maken rond oktober prachtige opstellingen waar de trends goed tot uiting komen en waar je leuke ideeën op kunt doen. Ook zijn er rond deze periode Woonmaand Oktober normaal gesproken tal van woonbeurzen waar je inspiratie voor de inrichting van je woning krijgt. Ook al ben je niet van plan om alles om te gooien, soms kun je al met een andere kleur accessoires een hele andere sfeer creëren. Zorg daarom altijd voor een basis die goed is.

 Nieuwe visgraat vloer met nieuwste kleur op de muur

Nieuwste trends

Oktober Woonmaand is dus ook de uitgelezen maand om de nieuwste trends te ontdekken. Tijdens die grote internationale woonbeurzen zijn nieuwe stijlen en kleuren gepresenteerd die je woning weer een hele andere uitstraling geven. In de Oktober Woonmaand kun je dus volop inspiratie opdoen om ook jouw huis een make-over te geven. Soms kunnen kleine aanpassingen al voor een groot effect zorgen, bijvoorbeeld een andere kleur op de wand, nieuwe accessoires of een andere indeling van de leefruimtes. Maar ook een nieuwe bank, andere gordijnen of een compleet nieuwe keuken kan de woning een andere look geven. Veranderingen aan de woning zijn leuk, zeker als de woonruimte er nog sfeervoller van wordt.

Trap bekleden met PVC

Veel mensen weten het niet, maar je kunt je vloer in dezelfde kleur als je pvc vloer op de trap doorleggen. PVC visgraat vloeren kleuren zijn meestal ook in rechte plank te verkrijgen. Deze kunnen dan op de trap en op de bovenverdieping doorgelegd worden, zodat er in het hele huis dezelfde kleur gelegd wordt maar toch met variatie. 1 kleur geeft rust. Bekijk de pvc vloeren van Belakos, Hebeta en Bodiax.

 Kleur kan de sfeer bepalen, zie villa Kalkoven in Meppel

COREtec klik pvc vloeren

Nieuwe COREtec PRO Plus

De nieuwe COREtec PRO Plus vloeren zijn iets dunner dan zijn grote broer, maar hebben dezelfe ijzersterke constructie met een composiet met gerecycled bamboe en kalksteen met daaronder een laagje kurk. Een supersterke constructie met een goede demping en zeer krasvast van boven. We verwachten veel van de nieuwe COREtec serie. Er zijn moderne kleuren met een voelbare structuur en zijn ook zeer gemakkelijk zelf te leggen door het stevige klik-systeem. In Woonmaand Oktober hebben we weer leuke aanbiedingen.

 COREtec Pro Plus klik pvc vloeren bij laminaat all-in

Vivafloors visgraat pvc vloeren

4 nieuwe kleuren in visgraat pvc van VivafloorsVivafloors heeft in de visgraat collectie 4 nieuwe kleuren. Met de slijtlaag van .055mm

  •  Geluiddempend
  •  Hygiënisch
  •  Duurzaam
  •  Onderhoudsvriendelijk
  •  Warm en sfeervol
  •  Slijtvast
  •  Vochtbestendig
  •  Natuurgetrouw
  •  Recyclebaar
  •  Geschikt voor vloerverwarming
 4 nieuwe kleuren Visgraat pvc van Vivafloors

 Belakos visgraat pvc Palazzo

Nieuwe visgraat pvc collectie Palazzo

 
Prijzen inclusief 21% BTW