• De betere vloerenzaak
  • Leggen in heel Nederland
    Vraag gratis staal of offerte
  • Niet vooraf betalen
    Geen aanbetaling nodig
  • Showroom met Quick-Step
    Hebeta, Meister, Belakos
Subscribe to RSS Feed

De juiste vloer kiezen

De juiste vloer kiezen is niet altijd even makkelijk. Behalve dat smaak en stijl hier een grote rol speelt, moet men ook nog met andere factoren rekening houden. Hoe wordt er bijvoorbeeld geleefd op de vloer? Kan er nog weleens wat omvallen? Zijn er huisdieren of kleine kinderen? Sommige vloeren kunnen nu eenmaal wat meer hebben dan andere vloeren. Dan is er nog de ruimte waar de vloer gelegd moet worden? Is dit een grote ruimte of wil je juist de ruimte groter laten lijken? Ook hier zijn bepaalde vloeren geschikter voor dan andere vloeren, net zoals voor de vochtige ruimtes. En natuurlijk niet onbelangrijk, wat zijn de kosten van een pvc vloer visgraat? bijvoorbeeld.

Persoonlijke voorkeur


Behalve dus de sfeer die men met de vloer wil bewerkstelligen, zijn er een aantal punten waar men beter op kan letten bij de aanschaf van de vloer. Natuurlijk moet de vloer ook aansluiten op de persoonlijke smaak. Een vloer die wel geschikt voor de ruimte is, maar die je eigenlijk niet zo mooi vindt, is zeker geen verstandige keuze.

Vochtige ruimte


De keuze van het materiaal speelt een grote rol als het gaat om de ruimte waar de vloer gelegd moet worden. De keuken of de badkamer vraagt om een bepaalde vochtbestendigheid en niet alle laminaatvloeren zijn even waterbestendig. Een pvc-vloer kan meestal al beter tegen vocht. Als de vloer in een ruimte wordt gelegd waar veel vuile schoenen overheen gaan, is het misschien ook verstandiger om voor eenpvc vloer te kiezen. Terwijl dit zeker niet voor alle laminaatsoorten geldt, kan pvc makkelijker gedweild worden. 

GeluidsoverlastAls je een vloer gaat leggen in een ruimte waar bijvoorbeeld buren onder wonen en waarvan je weet dat het gebouw toch wat gehorig is, ook dan kun je beter voor een pvc-vloer kiezen. Doordat de pvc-vloer direct op de ondervloer aansluit gaat dit geluidsoverlast tegen. Ook voor de trap is dit een uitstekende keuze. Het klinkt dan toch wat minder door als iemand de trap oploopt. De nieuwe laminaatsoorten zijn in combinatie met de juiste ondervloer ook al een flink stuk geluidsarmer. Voor de benedenverdieping van een woning heb je natuurlijk een ruime keuze uit alle materialen.

Het gebruik van de vloerIn een huis met kinderen of huisdieren wordt de vloer waarschijnlijk vrij intensief gebruikt. Kies hier altijd voor een onderhoudsarme vloer, maar ook voor een duurzame vloer die niet zo snel krast. Zeker als je wilt dat de vloer ook een poosje mee gaat. Zowel een laminaatvloer als een pvc-vloer zijn ontzettend duurzaam. Vooral als je kiest voor een pvc-vloer met de speciale PU-beschermlaag. Het pvc is wel iets zachter dan het laminaat, dus het is niet helemaal immuun voor beschadigingen.

Het ruimtelijk effectLichte en koele kleuren zorgen meestal dat een ruimte groter lijkt en de ruimte wordt automatisch ook lichter. Drukke patronen in een vloer laten de ruimte eerder kleiner lijken. Heb je juist een grote ruimte? Dan brengt een donkere teint juist wat meer sfeer in de ruimte. Ook bij lichte muren en meubels staat een donkere vloer erg mooi. Een visgraatpatroon geeft ook een ruimtelijk effect en daarnaast ook nog eens een chique en luxe sfeer. Plinten in dezelfde kleur als de vloer laten de woonoppervlakte ook groter lijken. Kies je voor plinten in de kleur van de wanden, dan lijkt het vloeroppervlak optisch gezien kleiner.

De slaapkamerIn de slaapkamer is het prettig om een hygiënische vloer te hebben en een die ook nog eens onderhoudsvriendelijk is. Maar het is ook prettig als je een vloer hebt die comfortabel loopt, ook op je blote vloeren en die ook niet zo koud aanvoelt. Laminaat is hier een uitstekende keuze, mede omdat dit een bijproduct van hout is. De schuimonderlaag zorgt ook nog eens dat de vloer warm aanvoelt. Vloerbedekking voelt ook warm aan, maar is een stuk minder hygiënisch. 

Vloerverwarming/koelingVeel laminaatsoorten zijn geschikt om te leggen op een vloer met vloerverwarming. Bij de pvc-vloer zijn ook veel van de pvc-plakvloeren geschikt. Hoe dunner de vloer, hoe meer warmte er doorheen komt.

Laminaat of pvcEen laminaat of pvc-vloer is niet alleen duurzaam en hygiënisch, maar ook ideaal voor mensen met een allergie. Er is een ruime keuze in dessins in deze vloeren, er zijn zelfs vloeren die bijna niet van echt hout te onderscheiden zijn. Laminaat is vaak ook nog eens aantrekkelijk in prijs. Er zit dus een groot verschil in laminaat en PVC Voor welke vloer je ook kies, zorg dat je altijd een vloer kiest die bij jouw woonwensen past.
 
 
 
Prijzen inclusief 21% BTW