Visgraat Laminaat

Visgraat Laminaat

Veel mensen kiezen voor de nieuwe trend bij de laminaat, namelijk een visgraat laminaat. Eigenlijk kunnen we beter spreken over ‘terug van weggeweest’ want deze visgraat vloeren werden vroeger veel vaker in dit motief gelegd. Het was dé manier om de vloer te leggen in de luxe paleizen en kostbare herenhuizen en villa’s. Niet alleen omdat mensen deze manier van leggen mooi vonden, maar ook omdat het luxe uitstraalde en zorgde voor een ruimtelijk effect.
Bij visgraat laminaat leggen komt veel kijken, uitmeten en in de juiste graden leggen, iets voor vakmensen dus.
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
  1. Douwes Dekker Galant Visgraat Laminaat
    42,25 per m2
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina

Visgraat laminaat

Veel mensen kiezen voor de nieuwe trend bij de laminaat vloeren, ze kiezen voor een visgraat vloer laten leggen De visgraat laminaat vloer is populair omdat het luxe uitstraald en zorgt voor een ruimtelijk effect. De laminaat visgraat vloer is eigenlijk terug van weggeweest.

Een ruimtelijk effect en een luxe uitstraling

En die eigenschappen heeft het visgraatmotief eigenlijk nog steeds. Een vloer die in een visgraatmotief wordt gelegd, zorgt nog steeds dat de ruimte groter lijkt en een chique uitstraling heeft. Net zoals een vloer die diagonaal wordt gelegd. Alleen komt er nu nog een extra factor bij, het is namelijk ook hartstikke trendy als er wordt gekozen voor visgraat laminaat. Het kan uitstekend worden gecombineerd met de verschillende stijlen. Het staat niet alleen leuk in de living, maar ook in de eetkamer, slaapkamer of in andere ruimte. De fraaie houten decors die in dit traditionele verband worden gelegd geven de ruimte een luxe en gezellige sfeer.

Wat is nu eigenlijk precies een visgraat laminaat?

Door een visgraat vloer laten leggen en in een visgraat verband leggen was vroeger alleen voor de rijken weggelegd. De planken met eenzelfde lengte moesten eigenlijk in een hoek van 45 graden worden geweven en dat kon alleen door echte vakmannen worden gedaan. Door de planken in een visgraatpatroon te verlijmen ontstond het zogenaamde visgraat effect. Men gebruikte hier meestal echte houten vloeren voor en alleen al daaraan hing een flink prijskaartje. Gelukkig zijn er nu de innovatieve kliksystemen bij het laminaat die deze manier van leggen voor een laminaatvloer een stuk eenvoudiger maken. Hierdoor is het voor iedereen betaalbaar om voor zo’n mooie visgraatvloer te kiezen. Onder andere de merken Douwe Dekkers, Balterio en Egger hebben dit visgraat laminaat in hun collectie.

Waar moet je rekening mee houden bij een visgraat laminaat?

Het kliksysteem van iedere laminaatplank heeft een linkse en een rechtse zijde. Als de vloer in een visgraatmotief wordt gelegd, is er eenzelfde hoeveelheid aan linkse en rechtse planken nodig. Soms wordt dit aangegeven als type A of type B. Bij het leggen van een visgraatmotief moet er ook altijd wat rekening gehouden worden met een kleine hoeveelheid snijverlies, dit ligt op circa 5%. Hou hier rekening mee met het bestellen van het laminaat. De visgraatvloer kan gelegd worden met of zonder bies. De bies is de rechte rand rondom en deze zorgt voor een mooie afwerking van de vloer.

De voordelen van een laminaat visgraatvloer

Door te kiezen voor een laminaat visgraat vloer laten leggen heeft men ook gelijk de voordelen van het laminaat. Het is niet alleen een stuk vriendelijker in de aanschafprijs dan een houten vloer, maar de vloer is ook nog eens duurzaam en onderhoudsarm. De visgraat vloer heeft een gesloten oppervlak waardoor vuil en stof geen vrij spel krijgen. Daarbij is de krasbestendigheid hoog en is het laminaat slagvast en slijtvast. Eigenlijk heeft de vloer de looks van een houten vloer, maar dan met het gemak van een laminaatvloer. De producenten van de laminaatvloeren houden altijd de laatste trends op het gebied van interieurstijlen goed in de gaten wat men terug kan zien in de dessins en structuren. Hierdoor kan er altijd gekozen worden voor een passende vloer.

Hipper dan ooit

Een van die laatste trends is de visgraatvloer, deze is hipper dan ooit. De gedachte dat deze vloer alleen bij een klassiek interieur past is echt allang achterhaald. De visgraat laminaat vloer past uitstekend bij de verschillende stijlen. Hij zorgt voor een speciaal effect bij een moderne inrichting en versterkt de warme sfeer bij het landelijke interieur. Zelfs bij de industriële stijl weet hij uitstekend aan te sluiten en de ruimte een eigenzinnig karakter te geven. Maar de visgraat laminaat vloer zorgt vooral voor een luxe uitstraling en een optisch ruimtelijk effect. 

De verschillende uitvoeringen

Door de ruime keus bij de verschillende merken voor de visgraat laminaatvloer, kan iedereen een passende vloer kiezen. Of er nu gekozen wordt voor een authentieke houtlook of een vintage uitstraling. Juist door al die verschillende mogelijkheden kan iedereen een persoonlijke eyecatcher maken met die trendy visgraat laminaat vloer.
Bij ons worden de laminaat in visgraat door vakmensen gelegd.

 

Kijk ook eens bij pvc Visgraat vloer

 

Prijzen inclusief 21% BTW