• De betere vloerenzaak
 • Leggen in heel Nederland
  Vraag gratis staal of offerte
 • Niet vooraf betalen
  Geen aanbetaling nodig
 • Showroom met Quick-Step
  Parador, Meister, Balterio

Dureco

Dureco laminaat van Duitse topkwaliteit, waterbestendig en 90% organisch

Dureco laminaat

Dureco laminaat wordt geproduceerd door het Duitse familiebedrijf Ter Hürne. Zoals vele andere Duitse producten kunnen we hier zeker ook spreken over de Duitse degelijkheid. Het kan ook bijna niet anders. Deze fabrikant ontwikkelt namelijk al ruim 60 jaar producten die duurzaam zijn en voldoen aan de hoogste normen op het gebied van functionaliteit en esthetiek. De natuur is hun grote voorbeeld en samen met hun passie en expertise hebben ze een schitterende laminaat serie ontwikkeld.

Een topper onder de laminaatvloeren

Met het vakmanschap en hun geavanceerde technologieën en het ultieme gevoel voor een schitterend design is het Dureco laminaat werkelijk een topper geworden onder de laminaat vloeren. De serie bestaat uit 16 schitterende kleuren, waarvan 16 met vloerdelen en 4 met vloertegels. Normaal gesproken is laminaat hdf geperst met lijm, maar de Dureco hdf is geperst met hars en voldoet hierdoor aan de hardste klasse.

1 artikel(en)

per pagina

 • Ter Hürne Dureco - incl. legservice

  Vgroef: 4-zijden V-groef
  4-zijden V-groef

  € 39,95 per m2

1 artikel(en)

per pagina

Speciale technologieën

De Dureco vloer heeft een SmartConnect Pro klikverbinding, die niet alleen zorgt dat de vloer er prachtig bij ligt, maar extra vochtbescherming geeft. Ook de ExtremeDense technologie die de houtvezels zo strak samenperst, geeft maximale bescherming om het penetreren van vocht tegen te gaan. Dan is er nog het AllroundSafe. Deze technologie zorgt dat ieder afzonderlijk deel op een speciale manier is afgedicht waardoor water nog moeilijker het laminaatdeel kan binnendringen. De LongLifeSurface van de Dureco vloer is een speciale beschermlaag die wordt aangebracht waardoor de vloer nog duurzamer en waterbestendiger wordt.

Een ideale vloer voor alle omstandigheden

Al deze technologieën zorgen dat de Dureco vloer van Ter Hürne een ideale vloer is voor verschillende omstandigheden. Ook als het glas water per ongeluk wordt omgestoten, de hond met vieze poten naar binnen rent of de jas die nog na druipt van een flinke regenbui, met een Dureco vloer is dit geen probleem. De SEAL-technologie beschermt de vloer namelijk tegen water voor een periode van 24 uur. Dus ook als die plas water een hele middag blijft liggen gaat de vloer niet gelijk zwellen of wordt hij lelijk. Door de robuuste slijtlaag en zijn waterafstotend vermogen is de vloer dus ook ideaal bij gezinnen met kinderen en/of huisdieren.

De verschillende lagen

De toplaag is een oppervlakte afdichtende slijtlaag, gemaakt van een harsgebonden korundcoating. Korund is een natuurlijk mineraal uit dezelfde familie als de saffier. De laag onder de toplaag is de decoratieve design laag. Deze laag bepaalt voor een groot deel het uiterlijk van de vloer. Hieronder zit een houtvezel laag die gecomprimeerd is in een extreem hoge dichtheid. De onderste laag is een stabiliserende laag, gemaakt van houtpulp.

Gezondheid en milieu staan voorop

Bij het ontwerpen van de vloer speelt de gezondheid van de gebruiker ook een belangrijke rol. Ter Hürne is zich er volledig van bewust dat de eindgebruiker een groot deel van de dag op deze vloer gaat doorbrengen. Door voor een Dureco vloer te kiezen, lever je ook een actieve bijdrage aan klimaatbescherming want de vloer is grotendeels van hout. Er wordt alleen hout gebruikt van gecertificeerde duurzame bosbouw, dit zie je aan het PEFC-certificaat wat de Dureco vloeren hebben.

Een ruime keus uit dessins en structuren

De schitterende Dureco vloeren bestaan uit de Classic line waarvan de delen een afmeting hebben van 1285 x 192 x 12 mm en de Stone Line met een afmeting van 635 x 327 x 12 mm. Stuk voor stuk allemaal prachtige vloeren in warme en karakteristieke kleuren. Met de Dureco vloeren laat men niet alleen een natuurgetrouw uiterlijk zien, je kunt het ook voelen. Er zijn 7 verschillende oppervlaktestructuren die de vloer op een speciale manier tot leven brengen. Ook wordt door de oppervlaktestructuur van de vloer het effect van het decor nog eens extra benadrukt. Dit maakt de vloer in zijn geheel zeer karakteristiek. Een vloer waarbij de handen voelen wat de ogen zien.

Specificaties van de Dureco vloer

De Ter Hürne vloer heeft door de SEAL-technologie een 24 –uurs waterstopgarantie. De algemene garantie van de vloer is 20 jaar bij normaal huishoudelijk gebruik en 5 jaar bij normaal commercieel gebruik. De Dureco vloer is eenvoudig, snel en veilig te installeren. De vloer is antistatisch en antibacterieel en geschikt voor vloerverwarming. Hij is geschikt voor een warm water en elektrische ondervloer verwarmingssysteem. De vloer is antislip en vlammen werend.

De Dureco laminaat vloer van Ter Türne is waterbestendig

 

 

Prijzen inclusief 21% BTW