COREtec

COREtec

COREtec vloeren

De COREtec vloeren

De ontwikkelingen op het gebied van vloeren staat niet stil, alhoewel je met de komst van de COREtec vloer zou zeggen dat het maximale resultaat bijna is bereikt. De COREtec vloer is een soort van revolutie in de pvc-vloeren terwijl de pvc-vloeren al zo sterk zijn en zoveel prettige eigenschappen hebben. Toch was het mogelijk om op bepaalde punten nog meer innovatie verbeteringen aan te brengen waardoor er een vloer is ontstaan met een 10db demping dus prima geschikt voor appartement en een uitstekende waterbestendigheid. Dit alles zonder de unieke uitstraling te verliezen van een realistische vloer met een voelbare structuur.

Nieuws: COREtec vloeren nu ook in de Van der Valk hotels

Van hoog naar laag sorteren

7 producten

per pagina
 1. COREtec Megastone Collectie
  63,95 per m2
  Vraag gratis een offerte aan!
 2. COREtec Naturals LVPE +
  63,95 per m2
  Vraag gratis een offerte aan!
 3. COREtec Pro Plus
  49,95 per m2
  Vraag gratis een offerte aan!
 4. COREtec Essentials Tile
  59,95 per m2
  Vraag gratis een offerte aan!
 5. CoreTec Naturals Visgraat
  69,95 per m2
  Vraag gratis een offerte aan!
 6. COREtec Naturals - LVP
  60,95 per m2
  Vraag gratis een offerte aan!
 7. COREtec Essentials Herringbone Visgraat
  69,95 per m2
  Vraag gratis een offerte aan!
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

per pagina

Het ontstaan van de COREtec vloer

Zelfs toen het hoofdkantoor van de oprichters van COREtec nog was gevestigd in een logeerkamer waren zij al vernieuwend bezig. Hoe moeilijk de uitgestippelde weg soms ook leek, ze waren nooit de types om andermans wegen zomaar klakkeloos te volgen. Zij lieten zich liever leiden door hun passie, namelijk het ontwikkelen van een betere vloer. Hierbij hebben ze hun overtuigingen altijd voor de conventionele wijsheid laten gaan, wat uiteindelijk heeft geleid tot het octrooi op een vloer die alle verwachtingen overtreft. De COREtec vloeren zijn namelijk 100% watervast, hebben een hoge kras-weerstand, zijn extreem stabiel, zijn dempend en geschikt voor iedere ondergrond. Een uitstekende vloer voor mensen met huisdieren en ook nog eens een vloer die eenvoudig te plaatsen is.

De koploper van de duurzame vloeren

De COREtec vloer is een echte koploper bij de duurzame vloeren. Dit heeft alles te maken met de unieke samenstelling van de vloer. Een bijzondere mix van duurzame materialen, zoals gerecycled hout, kalksteen en bamboe. Iedere vloer heeft tevens een kurken onderlaag. Dit natuurlijke isolatiemateriaal heeft de doeltreffende eigenschap dat het geluid en warmte absorbeert. Wat natuurlijk uitstekend van pas komt bij een dergelijke duurzame vloer. Door het gebruik van duurzame materialen tijdens de productie van de vloer zijn deze COREtec vloeren ook nog eens zeer milieuvriendelijk.

De voordelen van de COREtec vloer

Deze vloeren hebben verschillende voordelen. Een daarvan is de enorme stabiliteit. Hierdoor heeft men ook geen ondervloer nodig. De vloer is ook nog eens van nature resistent tegen meeldauw en schimmels die nare geuren veroorzaken. Door de toplagen is de vloer werkelijk 100% watervast. Het maakt echt niets uit of die hele emmer water er per ongeluk overheen valt. De vloer zal niet uitzetten of krimpen. Door deze watervastheid is de vloer uitstekend te reinigen. Zelfs na een wild feestje kan de vloer flink gesopt worden. Ook de hoge krasweerstand zorgt dat de vloer wel wat feestjes kan doorstaan.

Waaruit bestaat een COREtec vloer?

Een COREtec vloer bestaat uit verschillende lagen die allemaal een eigen functie hebben. Met elkaar zorgen ze voor een vloer van een uitstekende kwaliteit, een enorme stevigheid en supersterk.

1. De eerste laag
Deze bovenste laag is de beschermlaag van de vloer, die ook wel de ‘slijtlaag’ wordt genoemd. Juist door deze laag is de vloer zo goed te onderhouden en wordt de vloer beschermd tegen vlekken.

2. De tweede laag
Dit is de laag die onder de toplaag, ofwel de slijtlaag zit. Deze laag bestaat uit 100% vinyl wat voor het duurzame karakter van de vloer zorgt.

3. De derde laag
Deze laag is de specifieke COREtec laag die voor een aantal unieke eigenschappen zorgt. Deze laag creëert namelijk niet alleen de extreme stabiliteit, maar ook de watervastheid. Dankzij deze laag zal de vloer niet gaan krimpen en/of zwellen.

4. De vierde laag
Dan is er nog de onderste laag die uit kurk bestaat. Dit zorgt dat de vloer geluid reducerend is. Maar deze laag heeft nog meer kwaliteiten, namelijk het feit dat er door deze laag geen ondervloer nodig is. Alle eventuele oneffenheden van de ondervloer worden als het ware geabsorbeerd door deze laag. Hierdoor heeft de vloer dus een hoog uitvlakkend vermogen. Dus ook als deze vloer over een beschadigde dekvloer, over een tegelvloer of een houten vloer moet worden gelegd is egaliseren overbodig.

Een vloer die tegen een stootje kan

Iedereen die dus op zoek is naar een duurzame vloer waar op geleefd kan worden, maakt een uitstekende keuze om voor een COREtec vloer te kiezen. Ook in situaties waar men bijvoorbeeld meerdere huisdieren heeft die nog weleens achter elkaar aan met hun poten met scherpe nagels over de vloer willen rennen. Deze vloeren zijn echt de revolutie in harde vloerbedekkingen en een perfect alternatief voor een laminaatvloer, een vinylvloer of ieder andere vloer. Daarbij zijn deze vloeren zeer eenvoudig te leggen door het lijmloze geïntegreerde kliksysteem en kan zich daarom onder de groep klik-PVC scharen. De uitermate sterke vloeren zijn er in verschillende uitvoeringen waardoor er altijd een passende en stijlvolle COREtec vloer voor uw ruimte te vinden is.

Prijzen inclusief 21% BTW